Powered By Blogger

duminică, 13 noiembrie 2011

Corina Fusu are nevoie de o consultaţie la un stilist


Corina Fusu s-a născut la 4 septembrie 1959 în oraşul Chișinău. După absolvirea Școlii medii nr. 1 din capitală și-a continuat studiile la Facultatea de Biologie a Universității de Stat din Moldova (1976-1981). Șase ani mai târziu, ea își începe cariera de jurnalist. Din 1987 până la începutul anilor ’90 prezintă emisiunea de tradiții și folclor „Cântare Patriei” la „Teleradio-Moldova”.Ulterior ocupă funcțiile de redactor-șef și prezentatoare a programului „Telematinal”, iar din 1997 până în 1999 este și vicedirector al Departamentului „Actualități TV” din cadrul aceleiași companii. Activitatea de jurnalist de la Compania „Teleradio-Moldova” a continuat-o până în anul 2004 fiind, totodată, autoarea și prezentatoarea emisiunii „La Francosphere”. În anul 1999 urmează un stagiu la Televiziunea publică franceză „France 2”, în cadrul Departamentului „Actualități”. Începând cu anul 2006 și până în prezent este redactor-șef al portalului Europa.md, finanțat de Fundația „Soros-Moldova”.Activitate politică:din iunie 2007 Consilier în municipiul Chișinău, Partidul Liberal. Președintă a fracțiunii Partidului Liberal în cadrul Consiliului Municipal Chișinău;din mai 2008 - vicepreședintă a Partidului Liberal, președintă a Organizației Femeile Liberale;deputat în Parlamentul Republicii Moldova, președintă a Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media din Parlamentul Republicii Moldova. În plan personal, femeia Corina Fusu a realizat la fel de multe succese. Este soţia cunoscutului regizor şi actor Mihai Fusu şi mama a trei băieţi.  
    La începutul carierei sale politice îi venea greu,deoarece în politică majoritatea o deţineau bărbaţii şi ei nu sunt prea obişnuiţi cu prezenţa femeilor în acest proces:’’  La început aveam impresia că bărbaţii din jur fac abstracţie de prezenţa mea, dar încetul cu încetul, am stabilit  relaţii de parteneriat şi se ţine cont de ceea ce spun. Dacă eşti corect, ai substanţă în ceea ce spui şi ce faci, atunci şi bărbaţii ajung să uite de ce gen eşti şi te acceptă ca şi coleg. Din păcate femeile noastre încă nu sunt sigure de propriile forţe şi abilităţi pe care le au’’ne spune Corina la un interviu cu LadyClub.Activitatea ei la televiziune  a ajutat-o să cunoască multe lucruri şi să se discurce în diferite domenii.Lucrând la Moldova 1 la Actualităţi a avut posibilitatea să cunoască viaţa politică,partidele şi intrigile.Asta i-a oferit o încadrare uşoară în lumea politică,unde poate să-şi spună părerea şi propunerile cu argumente forte.Corina Fusu vorbeşte o română curată,deaceea la începutul carierii sale în televiziune a întâlit careva dificultăţi:’’  A fost greu la început în televiziune. Am trecut foarte greu concursul care a durat vreun an şi ceva, deoarece de fiecare dată membrii comisiei considerau că vorbesc prea româneşte’’, spune Corina.
Urmărind-o pe Corina Fusu în decurs de două săptămîni,am realizat o inducţie.Am observat că de fiecare dată aşezându-se pe scaun sau în fotoliu îşi punea picior lîngă picior lăsate puţin înclinate,această poziţie o caracterizează ca pe o Doamnă cu maniere bune,estetică,rafinată şi delicată.Mîinele le punea pe masă una peste cealaltă sau se juca cu un stilou.Faptul că Corina nu încleaştă degetele,dar le lasă liber,denotă faptul că este o persoană răbdătoare,concetrată la cele spuse,un ascultător bun.Atunci cînd se joacă cu stiloul,este puţin neconvinsă în ceea ce vrea să spună.În genere,Corina gesticulează puţin şi asta ne dovedeşte că este sigură pe ea,este o persoană superioară,care este încrezută în forţele proprii.
   Ceea ce ţine de garderoba cu haine a Corinei Fusu,atunci aceasta ne dă mari bătăi de cap. Doamna liberală Corina Fusu s-a făcut remarcată încă din perioada în care activat în calitate de prezentatoare la televiziunea naţională. Cu o imagine rebelă, nonconformistă, probabil prima prezentatoare cu părul scurt pe care a avut-o televiziunea moldovenească, cu accent bucureştean, Corina Fusu era mai mult decât o prezenţă interesantă la televiziune.Dar timpul trece şi oamenii se schimbă.Stilul Corinei devine foarte dezastruos şi începe să ne sperie.După coafura pe care o are şi după croiala hainelor,ne putem pricepe că este admiratoarea celebrei creatoare de modă Coco Chanel. În pofida faptului că mizează pe clasicism, brandul Coco Chanel are în ultima perioadă nişte colecţii foarte interesante, departe de ceea ce alege să poarte Corina Fusu. Iar culoarea părului, care nu se încadrează nici la brunet şi nici la şaten, nici chiar la cărunt, o face să pară o domnişoară bătrână de pension.Iar pe 30 septembrie,când am văzut-o la emisiunea ’’Bună Seara’’,mi-a venit în gând că semnul distinct al Corinei sunt maletele şi ştrampii,care nu erau deloc potriviţi.Ştrampii şi maletele alese de ea sunt lipsite de graţie,şi nu doar textura,dar şi culorile.Corina susţine că are în garderobă mai multe haine cumpărate la Paris:’’La Paris poţi găsi lucruri de calitate, la preţuri accesibile. În ultima perioadă, îmi cumpăr şi haine moldoveneşti”, a declarat Fusu pentru JURNAL.Sinceră să fiu,hainele ei sunt demodate şi nu merg într-un pas cu moda din Paris sau cu cea din Moldova. Nu ştiu ce o fi păţit doamna deputată că face alegeri atât de neinspirate.


   Eu nu sunt stilistă şi nu i-aş putea recomanda multe,cu toate că mi-ar plăcea dacă şi-ar vopsi părul într-o nuanţă de blond natural,s-ar machia lejer,ar scoate din garderoba sa hainele vechi şi le-ar înnoi cu noua colecţie de la Coco(dacă tot îi place acest stil) şi să dea foc ştrampilor şi maletelor lipsite de gust.Nu i-ar strica o consultaţie la un stilist şi o vizită la un salon decent.

4 comentarii: