Powered By Blogger

marți, 2 octombrie 2012

Sexul neregulat

Activitatea sexuală are, la fiecare dintre noi, caracteristici personale. Modul în care ne raportăm la tot ceea ce înseamnă "sex" depinde de cultura fiecaruia, de educaţie, de mediul din care provenim şi în care trăim, de anturaj, de starea de sănătate, de convingeri şi credinţe şi chiar de zodia sub care ne-am născut. Aşa că fiecare dintre noi va avea un comportament diferit. Este adevărat, există şi anumite limite între care noi toţi suntem foarte asemănători,dar aceste limite sunt restrînse. Fizic, psihic si emoţional suntem entităţi diferite,aşa că fizic, psihic şi emoţional reacţionăm diferit la tot ceea ce are legatură cu "sexul" şi "abstinenţa".

Lipsa unei vieţi sexuale regulate nu produce disfuncţionalităţi organice. Dar, în funcţie de modul în care este canalizat impulsul sexual, pot apărea (sau nu) probleme pe fond psihic. Lipsa unei canalizări, acumularea de tensiune sexuăla, poate duce la nevroze,dar această situaţie NU este obligatorie - contează caracteristicile personale.
Probleme de sănătate ? ... Din datele de pînă acum,nu rezultă că abstinenţa a fost cauza unor probleme de sănătate. Iar din perspectiva activităţii sexuale şi a unei lipse de conduită preventivă, abstinenţa este promovată ca fiind cel mai sigur mod de a evita problemele de sănătate pe care le poate aduce activitatea sexuală.
Sigur este că putem să controlăm, constient, ceea ce se întîmplă cu noi. Şi poate la fel de sigur este că energia sexuală nu poate fi transformată, mereu, mereu, la nesfîrşit. Trebuie să existe o modalitate de a satisface nevoia naturală de sex, de a elibera energia sexuală care se acumulează.
(prezervativ.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu